Pomarančovo - jablkové lievance s jahodovou penou


Suroviny


1 l mlieka
2 PL práškového cukru
1 PL vanilkového cukru
40 g droždia
4 ks vajcia
500 g  polohrubej múky
4 ks pomaranča
200 g  jahôd
100 g  tvarohu
50 ml  smotany na šľahanie
olej
2 ks jabĺk

 

Postup receptu


Trochu mlieka ohrejeme, pridáme cukor a rozdrobené droždie.  Prikryté necháme nakysnúť.  Zvyšné mlieko nalejeme do misy, osolíme, pridáme celé vajcia, pomarančovú kôru, olúpané a nastrúhané jablká a metličkou rozšľaháme.

Prilejeme kvások, múku a metličkou vymiešame na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť (45–60 minút).  Z vykysnutého cesta usmažíme na panvici potretej olejom lievance.

Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme nakrájané jahody, prípadne ešte dosladíme. Do zmesi zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu a necháme vychladiť.

 

4 porcie , 90 minút príprava , 20 minút tepelná úprava.